Владика Діонісій з душпастирським візитом відвідав громаду УГКЦ м. Вітербо
  • Втр, 15/11/2016 - 18:24

У неділю, 13 листопада 2016 р., Владика Діонісій (Ляхович) відвідав з душпастирським візитом громаду УГКЦ м. Вітербо. Перед початком Літургії був звершений Молебний чин з нагоди завершення Ювілейного Року Божого Милосердя, під час якого Архієрей уділяв Святу Тайну Покаяння усім бажаючим. Після Молебня діти від імені усіх парафіян, яких зібралось чимало, привітали архиєрея щирими словами, хлібом та сіллю.

Архиєрейську Божественнe Літургію з владикою Діонісієм разом співслужили о. Григорій-Мар`ян Джала (МЗСАА), капелан українських церковних громад в місті Вітербо і Тарквінія, та о. Роман Скрипнюк.

У проповіді владика Діонісій наголосив на потребі любити себе такими, якими ми є, зі своїми немочами, а не лише такими, якими ми б себе бажали бачити. «Бо якщо полюбимо себе, - сказав архиєрей, - тоді навчимося любити ближнього». Крім того владика Діонісій запросив усіх вірних, щоб після завершення Ювілейного року Божого милосердя, коли зачиняться Святі двері, залишатися завжди милосердними, навіть у малих речах, та ніколи не закривати двері свого серця. Адже Господь завжди дає нам можливість виявити діла милосердя серед нашим ближніх.

Після завершення Літургії о. Григорій подякував владиці Діонісію за присутність та молитву, проводячи паралелі у своєму слові між владикою Діонісієм та постаттю з історії місій – єпископом Бруно з Кверфурту. На думку о. Григорія постать владики Діонсія  є постаттю місійного єпископа без єпархії, котрий завжди в дорозі, щоб укріпляти у вірі та спільно молитись з розсіяними по цілій Італії та Іспанії українськими іммігрантами. Також від імені усіх парафіян о. Григорій подякува співбратам з колегії Святого священомученика Йосафата (Рим), що прикрасили богослужіння співом та прислугою, а о. Роману за допомогу в душпастирській діяльності. Незабракло подячних слів і для парафіян, котрі чимало зусиль прикладають для життєдіяльності української парафіяльної спільноти у м. Вітербо. Також владика Діонісій молився над дітьми у парафії, уділив апостольське благословенняразом із повним відпустом з нагоди 400-ліття віднови Чину Св. Василія Великого. На завершення вірні та гості зробили спільну фотографію.

Після Літургії усі присутні були запрошені на спільний святковий обід, де могли задати запитання, особисто скласти подяку та поділитись своїми турботами з архиєреєм.