Владика Діонісій здійснив душпастирський візит до української спільноти в м. Орвієто
  • Пон, 12/03/2018 - 19:56

У Хрестопоклонну неділю, 11 березня 2018 року, владика Діонісій, апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії, здійснив душпастирський візит до української спільноти в м. Орвієто, у рамках якого відбулася братня зустріч з місцевим владикою Бенедиктом Тудзія (Benedetto Tuzia). Владики обмінялися думками щодо душпастирської ситуації місцевої української громади і про дальші кроки розвитку. Владика Бенедикт висловив радість за присутність української спільноти в його єпархії, хоча і малої за чисельністю, однак дуже активної.

Отець Іван Гобела разом із громадою привітали владику Діонісія за українським звичаєм. Відтак, розпочалася Божественна Літургія, під час котрої владика, на основі Святого Євангелія, наголосив на значенні хреста у житті християнина. Ісус прийшов не, щоб накладати на людину страждання, бо страждання вже є у світі, і також як наслідок гріхів людства. Ісус, навпаки, зціляє недужих, прокажених очищає, бісів виганяє, мертвих воскрешає. Він прийшов, щоб змінити значіння страждань: те, що є для нас прокляттям переобразити на знак спасіння. Ісус запрошує нас взяти свій хрест та єднатись з ним і віддатись йому. І ми обіцяли з´єднатись з Христом у Хрещенні. Тоді те, що є важке  для нас стане засобом нашого духовного зросту, і участі у Христовому воскресінні. Дорога до воскресіння іде через хрест, і від цього хреста неможливо утекти.

В свою чергу ієр. Іван Гобела, капелан для української спільноти в м. Орвієто подякував від імені усієї спільноти за душпастирський візит владики Діонісія. Опісля відбулось поклоніння Святому і Животворящому Хресту Господньому та владика Діонісій уділив усім присутнім архієрейське благословення.