Владика Діонісій звершив подячну Божественну Літургію у містечку Блей Помбас (Бразилія)
  • Втр, 15/03/2016 - 11:11

13 березня 2016 р. Владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, перебуваючи в Бразилії, відсвяткував свої ювілеї разом із рідним Братом Антонієм, ЧСВВ, який дякує Богові за 25­-ти ліття священничого служіння. Владика Діонісій цього року відзначає 70-ти ­ліття від дня народження, 25-ти ­ліття своєї місіонерської праці поза межами Бразилії та 10-ти ­ліття єпископської хіротонії.

Архієрей очолив подячну Божественну Літургію у храмі св. Димитрія, що у містечку  Блей Помбас. Саме тут народився Владика Діонісій та провів свої дитячі роки. Співслужили з Єпископом о. Антоній Ляхович, ЧСВВ, о. Франциск Кохманський, ЧСВВ, місцевий душпастир, та о. Маврикій Попадюк, Гегеральний Консультор у Головному домі Отців Василіан у Римі.

У своєму слові Владика Діонісій на основі Євангелії, в якій Христос закликає своїх учнів бути слугами, поділився духовними роздумами про дух служіння священика, який має потрійну місію: бути слугою Божого слова, його проповідувати і ним жити, бути пастирем овець, за яких має бути готовий навіть віддати своє життя і бути тим слугою, який розділяє Божі таїнства ­ передає «Святе святим!». Крім цього, оповідаючи про свій життєвий шлях, Владика Діонісій дякує Богові, що одержав у Хрещенні від батьків ім’я Павло. Саме в дусі  цього великого Апостола Єпископ поділився про те, що завжди почував у собі поклик бути місіонером, і що в цьому руслі проходить навіть його єпископське служіння, не маючи своєї катедри, але постійно подорожуючи, та духовно підтримуючи спільноти в Італії та Іспанії.

Після заамвонної молитви до присутніх у храмі звернувся о. Антоній, який склав подяку Богові за поклик до монашества та до священства. «Завдяки особистій молитві та молитовній підтримці родини та інших людей я прийшов до цього ювілею, будучи вірним присягам, які я склав Богові і Церкві. Сьогодні покладаю ще більшу надію на Бога, щоб витримати в доброму до самого кінця», - зазначив ювіляр. Отець Антоній був місіонером в Аргентині і в Бразилії, а зараз обслуговує біля 10-ти спільнот і парафій в околицях Пітанга, що в штаті Парана.

Привітав ювілярів о. Франциск та о. Маврикій, родина якого проживає у сусідньому містечку.

«Моє монаше і священиче служіння завжди перепліталось із Владикою Діонісієм. Почалось усе від участі в його ієрейських свяченнях, в яких я брав участь як кандидат до Новіціяту. Згодом я був учнем о.Діонісія, останні роки ми є сусідами в Римі. Але найважливіше, що увесь цей період нас об’єднувала просто добра дружба», - поділився о.Маврикій.