Владика Дмитро Григорак посвятив реколекційний зал в с. Бобрівники
  • Суб, 30/05/2015 - 17:43

Важлива подія відбулась 23 травня 2015 р. Б. в селі Бобрівники Коропецького деканату, Бучацької єпархії УГКЦ, що на межі Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Парафіяни села із адміністратором о. Василем Дзяйлом з великою радістю зустрічали поважних гостей: Правлячого Архієрея Бучацької єпархії УГКЦ Кир Дмитра Григорака, ЧСВВ, Всечесних отців: о. Віталія Дем’янця, о. Зеновій Войтюка, о. Володимира Гнилицю, о. Євстахія Гасяка, о. Ярослава Максимлюка, о. Антона Вербового, о. Івана Цап’юка.

Б’ють дзвони… Святкова процесія з хоругвами, хлібом-сіллю зустрічають гостей.

Архієрейська Літургія, що супроводжувалась співом парафіяльного хору, повчальна проповідь владики, стала воістину визначною подією села. Адже 130 років в цьому прекрасному мальовничому краї, не було пастирської візитації правлячого Архієрея. У своїй проповіді владика звернувся до парафіян із проханням у цей нелегкий час для нашої України особливо дбати про духовне та молитовне життя. Ревніше молитися за звільнення України та за захист наших воїнів.

Причиною такої визначної події для села стало освячення зали та хреста у Бучацькому єпархіальному реколекційному будинку спільноти «Святого Миколая», приміщенням для якого став старенький парафіяльний будинок, який тепер з Божої волі знайшов своє призначення.

Коштами і матеріалами меценатів, працею членів спільноти та парафіян за сприянням владики Дмитра Григорака та старших служителів Олеся та Людмили Маргітичів та Тараса Дідуха, а також відповідального за збір пожертв Олександра Розліваєва, а головне з Божою допомогою, вдалося частково здійснити реконструкцію будівлі.

І ось настає урочистий момент святочності. Владика, Всечесні отці, парафіяни та члени спільноти заходять до реколекційної будинок, де відбулось освячення Розп’яття Ісуса Христа та реколекційної зали.

З великим піднесенням і радістю присутні слухали проповідь владики, якою Він звернувся до спільноти «Святого Миколая». В особливіший спосіб владика наголосив на правдивому житті людей у спільноті як у родині.

Після привітання гостей відбулася ще одна вагома подія: переведення двох служителів Тимів Христини та Доцяк Миколи у ранг старших служителів. Після чого владика особисто помолився за цих старших служителів разом з духівниками та гостями спільноти, та уділив їм Архієрейське Благословення. Опісля в піснях прославляли Пресвяту Трійцю, Пречисту Діву Марія.

Члени спільноти «Святого Миколая» особливо в цих важких життєвих обставинах просять заступництва і помочі великого Святого Миколая Чудотворця, перенесення мощей якого святкують 22 травня. Саме з нагоди цього свята відбулося освячення реколекційного будинку в с. Бобрівники.