Владика Ігор відкрив новий академічний рік в Семінарії
  • Втр, 18/09/2018 - 17:25

15 вересня у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулась інавгурація  нового академічного року, освячення розписів святилища семінарійного храму та благословення підрясників для семінаристів 1-го курсу.

Святкування розпочались молінням  Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор у співслужінні Преосвященного владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької Єпархії та Преосвященного владики Петра, єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії. Також радість торжества молитовно  розділили  отці-настоятелі Львівської, Івано-Франківської та Тернопільскої семінарій, представники ректорату Українського Католицького Університету та численні гості.

Під час проповіді, владика Ігор звернувся до семінарійної спільноти із закликом  молитви та жертовної посвяти служінню Богу та людям: «Ми одягаємо підрясники та ряси, єпитрахилі та фелони, щоб відрізнятись від інших. Нехай наша любов до Бога і до ближніх, смиренність і простота, відповідальність та молитовний дух спонукають мирян до наслідування Христа».

Опісля Літургії, отець-ректор Ігор Бойко запросив всіх присутніх на святкову трапезу. Згодом відбулась конференція, де було представлено богословське розуміння та значення розписів святилища семінарійного храму, написаних творчою групою  «Метаморфосіс». Відтак, на завершення святкувань, владика Петро побажав Божого благословення та натхнення до інтелектуального росту впродовж цілого академічного року.

Проповідь владики Ігоря

За матеріалами Медіа-Центру ЛДС