Владика Кен Новаківський відвідав з душпастирським візитом м. Суми
  • Пон, 25/02/2013 - 20:56

17 лютого 2013 року в Сумах відбулася прес-конференція з нагоди візиту до міста Преосвященного Владики Кена Новаківського, Єпарха Нью-Вестмінстерського із Канади.

На прес-конференції Владика Кен сказав, що він приїхав для того, щоб помолитися разом із сумчанами та повідомив про те, що цього дня у всіх греко-католицьких церквах у Ванкувері (Канада) вірні моляться за м. Суми та його жителів. Про це повідомляє прес-служба Харківського вікаріату Донецько-Харківського екзархату УГКЦ.

Додамо, що поїздка Єпископа до Сум пов’язана із програмою розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», робочу групу якої очолює владика.

«Синод хоче чути гомін парафій, знати чим живуть наші вірні у всій Україні. Тому було вирішено, що члени Постійного Синоду Єпископів УГКЦ відвідають східні регіони України та безпосередньо поспілкуються з людьми. Зранку я очолив Літургії в нашій маленькій каплиці в Сумах, яка лише будується. І там я побачив дійсно живу парафію: вона маленька, але тут люди знають один одного, разом моляться та свідчать про те, що Ісус посеред нас»,- сказав під час прес-конференції владика Кен.

Також він розповів про  відзначення в УГКЦ 2013-го, як Року Віри, зазначаючи, що «кожна охрещена людина має місію свідчити добру новину, проповідувати про Христа, бути милосердною до ближнього».

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ