Владика Станіслав Широкорадюк про Марш ЛГБТ, Волинську трагедію та Чемпіонат Світу з футболу в РФ...
  • Суб, 16/06/2018 - 10:48

На Радіо Марія владика Станісла Широкорадюк про анонсований на 17 червня "Марш рівності", моральний акцент в питані відвідин РФ на час Чемпіонату Світу з футболу, 75-ту річницю Волинської трагедії та нову книгу Савіка Шустера. Крім того, поставили єпископу ряд особистих питань, адже скоро ієрарх буде святкувати свій День народження...

Про Марш ЛГБТ

"Коли пройшла "Хода за сім'ю" відчувалося, що буде відповідь.- Пригадує єпископ. - В часі ходи Україна показала свою красу, найкращу частину нашого суспільства, яка вийшла з дітьми і молоддю! Не дивлячись на те, що бракувало камер і журналістів! А ось що стосується "Маршу" побачите, скільки буде ЗМІ! Україна зараз дійсно під загрозою деморалізації!

Що потрібно робити християнину? Надважливим є об'єднатися в молитві! Повірте, Бог вміє зарадити собі у такій ситуації! Треба повірити, що Бог є на нашій стороні, Він був на тій ході яку ми провадили! Там на марші ЛГБТ - Бога немає, там є щось інше...

Подивіться на тих людей, які будуть проводити свій марш - вони всі будуть у темних окулярах, бо їм соромно на цей світ дивитися! Християни повинні зробити якусь протидію, бо ми не можемо так собі спокійно споглядати за такою ситуацією! Ми не можемо дивитися, як впроваджується деморалізація і пробують з нас зробити дурнів, що це все нормально! Це ненормально! Було б чудово, щоб люди вийшли з родинами і обмежили це паскудство. Це наша земля, яка має свої традиції, їх треба захищати, включитися у боротьбу!"

Про Волинську трагедію

"Трагедія - є трагедією. - Констатує єпископ. - Вона не може так просто згаснути! Це тяжко йде. Це була трагедія двох народів! Бракує правди! Потрібен діалог, треба його вести! Поки ми не скажемо правду, що нас звільнить - нічого не зміниться! На себе провину брати - не потрібно! Бо це вчинили злочинці! Чи вони були українці чи поляки - вбивці, є вбивці!"

Про Чемпіонат Світу з футболу в РФ

"Я б просто хотів, щоб люди зрозуміли, що твориться на східній Україні: руїни, людські сльози, горе! - Наголошує ієрарх. - Я би не бажав людям побувати принаймні, на одних похоронах українського солдата, який загинув від російського снайпера! Після цього всього грати у футбол на території агресора, купувати пиво і збагачувати територію ворожої держави? Цинізм! Тут кожного дня гинуть наші люди! Хто їх вбиває? Це робить агресор! Якщо хтось каже, що це морально - у того не все з моральність нормально! Якщо наші люди їдуть в Росію не дивлячись на всі ці обставини - ми самі себе цим принижуємо! Це неморально! Наша збірна не потрапила на чемпіонат Світу? І слава Богу! - Підсумував єпископ Станіслав Широкорадюк".