Владика Василь (Тучапець) побував із душпастирськими відвідинами в Полтаві
  • Пон, 28/12/2015 - 14:22

У неділю, 27 грудня, до парафії Пресвятої Тройці, що в м. Полтава, з душпастирськими відвідинами завітав владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський.

Пасторальні відвідини розпочалися Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив екзарх у співслужінні зі священиками Юрієм Кролевським, настоятелем парафії Пресвятої Тройці, та Максимом Кролевським, координатором програми Стратегії розвитку УГКЦ у Харківському екзархаті.

У своїй проповіді владика Василь зачепив актуальні питання будівництва християнського життя в сучасних українських реаліях. "У теперішніх обставинах становлення нашої держави, — зауважив єпископ — ми, як діти Божі, повинні боротися з усім тим, що сьогодні суперечить християнським цінностям, принижує людську гідність та знищує людське життя".

Після Святої Літургії архиєрей, подякувавши священикам та вірним парафії Пресвятої Тройці за активну участь у проведенні днів митрополита Андрея Шептицького у Полтаві, нагородив отців та парафіян подячною грамотою і медаллю митрополита Андрея Шептицького. "Ця архиєрейська подяка та нагорода стосується кожного з нас, бо це результат нашої спільної праці, — зауважив отець Юрій Кролевський на завершення, — бо не тільки ми, священики, є апостолами проголошення Слова Божого, а й кожен член нашої парафіяльної родини".

Опісля священики та вірні парафії Пресвятої Тройці могли ближче поспілкуватися з владикою Василем, обговорюючи подальші перспективи та стратегію розвитку полтавської громади.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці