Владика Венедикт: «Бог вірить у нас!»
  • Пон, 12/10/2015 - 18:26

На цьому наголосив Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час свого пастирського візиту, 11 жовтня 2015 року, до парафії Покорову Пресвятої Богородиці (м. Яворів, Львівська обл.). Владика Венедикт звершив Архиєрейську Божественну Літургію та Пресвітерське рукоположення у диякони Михайла Ганяка.
 
«Бог знає кожну людину найкраще. У тому полягає смерть Ісуса Христа, що Він помер а нас, як каже апостол: коли ми , ще були грішниками. Бог на хресті, не тільки простив нам – наші гріхи. Але що? Перед смертю і Воскресінням, повірив в нас, повірив у тощо ми, можемо знати краще. Цей досвід, що Бог вірить у нас ми постійно переживаємо у Святій Сповіді. Уявімо, скільки разів ми приходимо до Бога, до Сповіді і знов, і знов, – отримуємо прощення. Чи можете ви щось подібне увити у ваших стосунках із друзями чи приятелями? Коли ви постійно когось підводете, зраджуєте, недотримуєте слова, а ця особа знов і знов – прощає. Серед людей, таких майже немає. А чому нам Бог прощає? Так прощає, бо любить. Але. Ще більше, прощає – бо вірить у нас! Вірить у нас, що ми не лише є такі, як показалися  у тій чи іншій життєвій ситуації, які б ми гріх чи прогрішення не вчинили – Бог вірить, що ми можемо бути інші. Бог вірить у нас! Можливо ми розчаровуємось, опускаємо руки, але Бог не розчаровується у нас» – запевнив Архієрей у своїй проповіді.
 
По завершені Божественної Літургії парафіяльна спільнота на чолі із парохом о. Володимиром Шидловським висловила слова вдячності владиці Венедикту і на згадку про ці відвідини було зроблено спільну світлину. Натомість, єпископ привітав новопоставленого о. Михайла та уділив усім Архиєрейське благословення.
 
Додамо, що владика Венедикт під час пастирських відвідин освятив камінь під спорудження пам’ятника воїнам-героям 24 ОБМР ім. Д. Галицького, котрі загинули у зоні проведення АТО.