Владика Венедикт на Рівненщині презентував книгу про своє рідне село
  • Суб, 23/11/2013 - 09:47

21 листопада, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав с. Борщівка, Костопільського р-ну, Рівненської обл. – місце, де народився і минули дитячі роки єпископа. Під час відвідин владика презентував своїм односельчанам власну працю: «Борщівка – перлина Полісся». У ній описано історію села, його розвиток та сучасність.

Варто відзначити, що цього ж дня тут святкували храмовий празник, тому саме в цей час приїзд владики та представлення його книжки про село було чудовим подарунком для сільської громади. В народному домі, після представлення видання, відбувся святковий концерт за участю народного колективу «Борщів’янка», дітей та молоді, які своїми талановитими виступами прикрасили це свято та висловили вдячність владиці за його працю.

Зокрема, напередодні цієї урочистості вранці, владика Венедикт відслужив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Святого Миколая Чудотворця, що в м. Рівне. У своїй проповіді ієрарх на прикладі служіння ангелів Господеві закликав кожного з нас до відповідальної праці та служіння Богу і ближнім через своє покликання, професію, на тому місці де поставив нас Господь.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua