Владика Венедикт: Найважливіше та найпринциповіше у християнстві – це те як ми живемо
  • Срд, 13/01/2016 - 21:28

9 січня 2016 року, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський звершив Божественною Літургію у храмі Всіх Святих Українського Народу Свято-Покровського жіночого монастиря Студійського уставу (м. Львів, вул. Вічева, 2).
 
У своєму слові, у празник святого первомученика й архидиякона Степана, єпископ наголосив: «Саме приклад святого Степана показує цю вірність Богові – цілковито … саме первомученик Степан показує нам це втілення християнства у життя, бо є мало знати. Ми деколи асоціюємо наше життя з тим, що «я знаю». Це різниться, бо ми багато у житті знаємо, християнство – це не те що ми знаємо. Найважливіше та найпринциповіше у християнстві – це те як ми живемо. Як ми воплочуємо, втілюємо у життя, те що ми знаємо, те що ми розуміємо. Тим самим, сьогоднішній третій день цих Різдвяних свят, можна сказати, присвячений нам, щоб ми виконували те, що пережили цими днями. Ще більше собі усвідомлювали, що воно стало близьким для нас, щоб ми відважно, радикально і мужньо втілювали у своє життя».
 
Молитовна відвідини відбувалися у теплій родинній атмосфері. Владика Венедикт під час Божественної Літургії виголосив проповідь та з батьківською турботою і ласкою привітав монашу спільноту. На завершення за відвідини Свято-Покровського жіночого монастиря від усієї монашої спільноти архиєрею подякували запрошені ієромонахи Студійського уставу.