Владика Венедикт відвідав храм св. Анни
  • Нед, 23/12/2012 - 15:59

У суботу, 22 грудня в день празнику Зачаття Пресвятої Богородиці Святою Анною, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський з пастирським візитом відвідав храм св. Анни (м. Львів, вул. Городоцька).  Візит відбувся з нагоди престольного празнику храму, яке в цей день торжественно відзначала парафіяльна спільнота на чолі зі своїм парохом протоієреєм Романом Шафраном. Під час пастирських відвідин владика Венедикт очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні із духовенством Архиєпархії, виголосив проповідь та звершив поставлення у пресвітери диякона Тараса Грема.

 

У своїй проповіді владика зауважив: «В особі праведних Йоакима і Анни ми бачимо цю велику довіру до Бога. І це довір’я їхнє стає реальністю. Анна зачинає… Згідно природи жіноча плідність має свої межі і свій віковий облік. Проте Анна зачала у своїй старості і довела, що немає речей неможливих для Бога» - промовив Архиєрей.

 

По завершенні Богослуження владика привітав усіх парафіян із празником, іменинниць сьогоднішнього дня, та в особливіший спосіб пароха храму Св. Анни протоієрея Романа Шафрана який нещодавно відзначав своє 50-ти ліття, і висловив йому глибоку вдячність за його труди, які отець сповняє для добра Архиєпархії у своєму служінні. В знак поваги і пошани владика Венедикт подарував отцеві Роману ікону Пресвятої Богородиці і побажав йому заступництва Пречистої Діви Марії на кожному кроці життєвого шляху.

 

Звертаючись до новопоставленого ієрея Тараса, Архиєрей йому побажав відваги, завзяття і терпеливості на його священичому шляху, на яке о. Тарас щойно ступив.

 

Після слів владики протоієрей Роман Шафран виголосив, що вельми вдячний за Архиєрейську турботу та пастирську опіку владики Венедикта, за підтримку парафіян,які дбають про красу Божого храму та допомогу міських служб на чолі з мером міста Андрієм Садовим, який був присутній на спільній молитві за відкритість та розуміння потреб Церкви.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії