Владика Володимир очолив святкування ювілею ікони Матері Божої Неустанної Помочі у Відні
  • Срд, 29/06/2016 - 13:08

26 червня 2016 року Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії у часі свого візиту до Австрії очолив урочистості з нагоди завершення Ювілейного року 150-ліття ікони Матері Божої Неустанної Помочі у Відні, що відбулися у храмі Діви Марії у Гернользі. Участь у святкуваннях взяли також ієреї з України та Данії, що прибули до Відня на цю урочистість, політики та громадські діячі, духовенство.

У вітальному слові з нагоди свята Владика Володимир оцінив десятилітні тісні зв’язки українських та австрійських редемптористів через можливості навчання, взаємні візити та підтримку пастирської та соціальної роботи в Україні. Ректор і парох о. Лоренц Фоіт зауважив, що Марійна набожність вказує на Христа Відкупителя і ця духовність дуже близька редемпртористам.

З нагоди ювілейного року ікони Богородиці установлено паломництво до Гернольза – 27 число кожного місяця у Соборі Марії буде урочисто відзначене.Після святкового Богослуження відбувся урочистий обхід з іконою із музичним супроводом капели св. Георга з Каграну, завершилося свято у монастирському саду. В інших монастирях Редемптористів у Австрії у цей день теж відбулися святкові Богослуженням із молитовним обходом храмів.