Владика Володимир відвідав Кохавино у день храмового празника
  • Нед, 16/10/2016 - 11:39

Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, у п’ятницю, 14 жовтня 2016 року, відвідав монастир святого Герарда (смт. Гніздичів, Жидачівський р-н Львівської обл.) з нагоди храмового празника кохавинської святині.

Єпископ очолив Архиєрейську Божественну Літургію, в часі якої виголосив проповідь про особливу роль Богородиці у житті і самосвідомості українського народу. «Сьогодні нам треба втікати під омофор Богородиці, шукаючи захисту від власної релігійної байдужості».

Після Літургії також відбувся Чин освячення води і окроплення присутніх.

Увечері відбулися традиційні нічні чування, що проводяться у Кохавині кожної другої п’ятниці місяця. Владика Володимир очолив Велику Вечірню з Литією з нагоди свята св. Герарда, покровителя монастиря в Кохавині, пам’ять якого Церква вшановує 16 жовтня.

Цього ж вечора нові члени молодіжної парафіяльної спільноти «Кохавинські зорі» разом зі своїм новим провідником о. Зміцєром Чарнелем прийняли облечини у футболки спільноти, склали присягу наслідувати Христа, дбати про духовний розвиток спільноти та допомагати редемптористам в їх апостольському служінні. Після облечин решта членів спільноти відновили свою присвяту на наступний рік

cssr.lviv.ua