Владика Володимир відвідав колегіум «Канізіанум» у Інсбруку
  • Нед, 04/02/2018 - 09:40

2 лютого 2018 року, у день празника Стрітення Господа Нашого Ісуса Христа за григоріанським календарем, Літургію в українській греко-католицькій каплиці святих Володимира і Ольги колегіуму «Канізіанум» у Інсбруку, очолив Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, котрий свого часу також здійснював свої докторські студії в Тіролі.

Преосвященному владиці співслужив отець Роман Птасюк, священик Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, докторант богословського факультету Інсбруцького університету. Співом Літургію супроводжували українські студенти-богослови,котрі також студіюють в Інсбруку. Участь у молитві взяла також найстарша парафіянка інсбруцької парафії пані Марта.

Після читання Євангелії владика звернувся до присутніх із словами Літургійної гомілії. У своєму слові Єпископ описав Стрітення як свято зустрічі, зокрема і зустрічі поколінь. Проповідник порівняв зустріч Симеона з Ісусом із стосунками між старшим і молодшим поколіннями у сучасному світі. Також владика застановився над тим, що кожен, незалежно від віку, є членом Церкви, а тому має брати в її житті однаково активну участь. У своєму слові владика також розмірковував над нашою присутністю в храмі, зокрема він зазначив, що година чи півтори , які ми віддаємо Богові, беручи участь у недільному богослужінні, чи навіть кілька годин, проведені із Богом при щоденній участі в Літургії, є незрівнянно мало в порівнянні із 168-ма годинами, котрі є в тижні. Владика побажав присутнім проводити більше часу із Богом, адже таке проведення часу – інвестиція у вічність.

Після Святої Літургії відбувся Чин благословення свічок. На завершення отець Роман подякував владиці за спільну молитву та пастирське слово і виголосив йому многоліття.

Фейсбук-аккаунт Ukrainische Seelsorgestelle Innsbruck