Владика Ян СОБІЛО: "Раніше думали, що гірше золотого унітазу бути вже не може"
  • Птн, 06/05/2016 - 22:39

В ефірі спецвипуску програми Архіпастир ВІДПОВІДАЄ на Радіо Марія говорили про ряд цікавих подій, що сталися протягом останніх днів: скандальну заяву отця Якова Кротова в якій він засудив благодатний вогонь. Поговорили про підсумки конференції римо-католицьких єпископів, що відбулася в смт. Ворзель.  Приїзд папського представника для подолання гуманітарної катастрофи на Донбасі, та контрверсійну заяву ГЛАВИ УГКЦ, який запросив релігійні органзації розділити страждання українського народу у зв'язку з підвищенням тарифів на газ...

- Гуманітарна допомога буде для всіх бідних. Там де буде потреба - буде і допомога, незалежно від конфесії. Ми відкриті для всіх! - Обіцяє єпископ.-Головне  - зібрати інформацію. Наразі, я не можу вам точно сказати суму. Лише хочу сказати, що ми всім хочемо допомогти!  24 квітня був Всеєвропейський збір пожертв, далі парафії мають надіслати гроші до єпископів, ті до нунціатури, а далі, все йде до Ватикану. Тільки тоді матимемо повну інформацію.

Зараз дуже важко людям жити. Газ і тепло постійно дорожчають. Молодь не бачить переспективи, пенсіонери зубожіють ще більше. Що робити?

Церква не є прибутковою організацією. Тут за все платять люди. Бабуся приносить копійку, і ми повині зробити так, щоб ій було комфортно там молитися. Церква мусить кричати, що чергове підвищення - не є справедливим! Люди муситимуть просто красти, щоб вижити! Олігархи просто з'їдають великий відсоток газу. Газ не настільки дорогий, наскільки ДЕРЖАВА його продає!

Все одно, запрошуємо молитися за цю владу. Скинувши цю владу - краще не зробимо. Хоча, раніше думали, що гірше золотого унітазу - бути не може. Виявилося - все може бути. Але я сподіваюся, на навернення нашої влади. Уповаю, щоб люди колись могли сказати: "Президент був олігархом і одумався". Дай Бог, молімося за це!