Владика Ярослав: Коли хвилі життя покривають нас, Христос простягає нам Cвої руки, щоб врятувати
  • Пон, 03/08/2015 - 14:07

Про це 2 серпня сказав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

Пояснюючи недільну євангельську розповідь про те, як Христос втихомирив бурю на морі, владика сказав: «Як часто ми, як і Петро, потопаємо у хвилях сумніву, тривоги, страху, нещирості, спокус». Євангеліє запевняє нас, що Бог є присутнім серед вітру та хвиль життя.

Коли Петро почав потопати в морських хвилях, він крикнув до Ісуса: «Господи, рятуй мене! Я потопаю!». Христос негайно простягнув руку і схопив апостола Петра. «Ці самі руки Христос простягає нам, щоб спасти нас сьогодні коли хвилі покривають нас і ми починаємо тонути», - сказав проповідник. Він здатний нам допомогти, принести нам мир і спокій у наше життя. Щоб отримати від Бога спасительну благодать, людина має визнати свою слабкість, лякливість і маловірність, подібно як це зробив потопаючий апостол Петро.

Наприкінці проповіді владика Ярослав розповів вірним про постать Митрополита Андрея Шептицького, якому 29 липня було відкрито пам’ятник в м. Львові. У цей день УГКЦ відзначали 150-ту річницю з дня його народження. Єпископ повідомив, що 14 липня Папа Франциск підписав декрет, яким усьому світові проголосив геройські чесноти митрополита Андрея Шептицького. Таким чином завершився черговий етап його прославлення. Від цього часу Вселенська Церква називає його праведним і закликає всіх наслідувати його чесноти.