Владика Йосафат Мощич відвідав Катехитичну школу ВОСКРЕСІННЯ
  • Пон, 20/04/2015 - 15:30

19 квітня в стінах катехитичної школи відбулося велике свято, яке одні називали храмовим, інші «днем ангела школи». У Томину неділю, неділю антипасхи до катехитичної Школи Воскресіння з пастирським візитом та благословенням завітав Владика помічник Івано-Франківської Архієпархії Боголюбивий Кир Йосафат Мощич. Усміхнений та привітний владика зумів у своєму пастирському слові торкнутися серця і маленької дитини і дорослих, розбудивши радість на їхніх обличчях. У проповіді Владика заохотив усіх плекати віру в своїх серцях, бути віруючими людьми і добрими християнами. На завершення літургії Владика освятив Хоругву, яка від тепер презентуватиме катехитичну школу на усіх прощах та масових заходах, а опісля окропив свяченою водою чисельно присутніх вірних. Діти подарували віршовані рядки про навчання Божої науки, пісню про Життя Митрополита Андрея та солодкий витвір мистецтва у вигляді торта із пасхальними символами. Владика також обдарував усіх пам‘ятними образками, календарями та пастирським благословенням.

В катехитичному центрі при Архікатедральному Соборі Воскресіння Христового УГКЦ в м. Івано-Франківську протягом чотирьох років діє катехитична школа «Воскресіння». У ній сповняють своє служіння четверо катехитів: Йосафата-Любов Федьків, Анна Авдієвська, бр. Ігор Клюба, о. Роман Влашин (директор). Діти щонеділі займаються у чотирьох вікових групах (дошкільнята і першокласники; 2-го класники, 3-4-5 клас, 6-7-8 клас) Окремо навчається група молоді та дві групи дорослих. Школа відчиняє свої двері щонеділі. О 12-ій годині збирає вона усіх дітей Божих на Святу Літургію, яку своїм чудовим співом прикрашає дитячий хор під керівництвом п. Наталії Жолобко. Вівтарну дружину очолює семінарист бр. Віталій Петрів.

Діти кожної неділі не тільки разом моляться та навчаються правд віри, але  й відпочивають, організовуючи різноманітні заходи та тематичні вечори. Останнім з таких був вечір присвячений  постаті великого Митрополита Андрея Шептицького з нагоди 150-ліття з дня його народження.