Владика Йосафат у Крилосі: «Марія, Мати Милосердя, - чекає нас»
  • Пон, 08/08/2016 - 09:18

«Богородиця Пречиста Діва Марія завжди вказує на свого Сина, який, знаємо, є милосердним, а тому вимагає і від нас бути милосердними до наших ближніх», - такими словами звернувся Єпископ-помічник Івано-Франківський Преосвященний Владика Йосафат після молитви Вечірньої. Спільно з Владикою служили отці Молодіжної комісії та Духовної Семінарії.

«Марія постійно заступається за нас, особливо в цьому святому місті, де прославилась у Чудотворній іконі. Саме сьогодні, тут і тепер можемо на собі досвідчити Боже милосердя», - наголосив Архієрей та додав, що це милосердя не має меж, оскільки, за словами Папи Франциска, наш Господь – не комп’ютер, хард диск якого не стирається, а тому «Він, за образом Милосердного Батька, ніколи не втомлюється прощати нас та милосердитись над нами».

«Ми є в домі нашого Отця, куди нас запросила Пречиста Діва, тож користаймо з цієї нагоди! Приступімо до Святої Таїнства Покаяння, щоб завтра, спільно з нашим Патріархом, єднатись у Пресвятій Євхаристії з нашим Спасителем», - підсумував проповідник та пояснив про умови повного відпусту.

В часі Вечірньої відбулось урочисте винесення Галицької Чудотворної ікони Матері Божої і всі вірні протягом ночі матимуть унікальну нагоду приступати до неї, просячи у Пресвятої Богородиці заступництва та всіх необхідних ласк.