Владика Йосиф Мілян на Зустрічі єпископів Східних Католицьких Церков: Молитва до Господа про мир і милосердя - найпотужніша зброя
  • Птн, 21/10/2016 - 16:56

У той час, коли порушуються всі основні принципи міжнародного права, а світом намагається запанувати страх і невпевненість у завтрашньому дні, саме молитва до Господа про мир і милосердя є найпотужнішою зброєю, яку ми можемо запропонувати світові. Про це заявив Голова ПМВ Владика Йосиф Мілян під час виступу на Зустрічі єпископів Східних Католицьких Церков Європи, яка триває у португальському місті Фатіма. 

"Сьогодні ми зібралися у місці і часі, які символічно та безпосередньо пов’язані з моїм українським народом. Ми наближаємося до 100-ліття фатімських об`явлень Пресвятої Богородиці, які святкуватимемо наступного року. Саме 100 років тому Вона – Мати Церкви – через трьох малих діточок закликала весь світ до щирої молитви на вервиці та покаяння. В особливий спосіб вона закликала молитися за навернення Росії", - відзначив Владика Йосиф.

Єпископ зауважив, що для багатьох наших людей - як в Україні, так і поза її межами, - цей заклик Матері Божої залишався незрозумілим до недавнього часу. "Однак, події на Майдані у Києві, неоголошена війна Україні з російським агресором, яка вже триває понад два роки, війна у Сирії та активна участь у ній північного сусіда України, вказує нам ще більше на велику потребу молитви, особливо за навернення Росії. У той час, коли порушуються всі головні принципи міжнародного права, а світом намагається запанувати страх і невпевненість у завтрашньому дні саме молитва до Господа про мир і милосердя є найпотужнішою зброєю, яку ми можемо запропонувати світові", - наголосив Голова ПМВ.

Він зазначив, що українські мігранти з усіх країн Західної Європи, а також з вірні з України прибули сьогодні до Фатіми на паломництво, щоб випросити у Матері Божої ласки миру для цілого світу.