Владики Постійного Синоду відвідали владику Річарда (Семінака) та помолилися за упокій усопших архиєреїв Чиказької єпархії
  • Суб, 28/05/2016 - 21:40

У перший день свого перебування в Чикаго Блаженніший Святослав та владики, що прибули на 16 (47) Сесію Постійного Синоду, відвідали владику Річарда (Семінака), Правлячого єпископа Чиказької єпархії, який проходить лікування в одній з клінік штату Ілінойс.

Глава УГКЦ і владики по-братерському поспілкувалися з владикою Річардом, розповіли про найважливіші події в житті Церкви, а також про актуальну ситуацію в Україні, спричинену російською агресією проти нашої держави.

Відтак відбувся обмін думками про душпастирські виклики в Чиказькій єпархії та про заплановані заходи в рамках 16 (47) Сесії Постійного Синоду, зокрема про відкриття Ювілейних дверей з нагоди Року милосердя в катедрі Святого Миколая, а також про заплановану зустріч Постійного Синоду з духовенством Чиказької єпархії.

Владика Річард подякував Отцю і Главі УГКЦ за відвідини та просив передати його батьківські настанови для священиків єпархії. На закінчення відвідин Предстоятель Церкви з владиками побажали владиці Річардові сили Святого Духа і витривалості та запевнили його у своїх молитвах.

Того ж дня Глава УГКЦ спільно з владиками помолилися на українському цвинтарі в околицях Чикаго за упокій душ усопших архиєреїв Чиказької єпархії – блаженної пам’яті владики Ярослава (Габро), першого єпископа цієї єпархії, та владики Іннокентія (Лотоцького), який упокоївся в Бозі 2013 року.