Вперше Генеральним Секретарем Губернаторства Ватикану призначено жінку, а не єпископа
  • Птн, 05/11/2021 - 12:44

У четвер, 4 листопада 2021 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив сестру Рафаеллу Петріні, черницю зі Згромадження Сестер Францисканок Пресвятої Євхаристії, на посаду Генерального Секретаря Губернаторства Держави-Міста Ватикану. Ця посада стала вакантною після того, як попередній Генеральний Секретар архиєпископ Фернандо Верґес Альсаґа був призначений Президентом Папської Комісії з питань Держави-Міста Ватикану та Президентом Губернаторства Держави-Міста Ватикану, що є органом виконавчої влади в цій найменшій державі світу.

Уродженка Риму, сестра Рафаелла Петріні від 2005 року працює в Конгрегації Євангелізації народів. Захистивши докторат в Папському Університеті святого Томи Аквінському, викладає в ньому соціальну доктрину Церкви.

Повідомляється також, що віце-генеральним-секретарем Папа призначив адвоката Джузеппе Пульїзі-Алібранді, голову адміністрації Юридичного відділу Губернаторства. Крім того, Святіший Отець призначив кардинала Мауро Ґамбетті, Архипресвітера базиліки Святого Петра та Вікарія Папи для Держави-Міста Ватикану, членом Папської Комісії з питань Держави-Міста Ватикану, що є законодавчим органом цієї держави.