Вперше від часів окупації ІДІЛ в Мосулі задзвонив дзвін на католицькій катедрі
  • Чтв, 17/11/2022 - 13:29

Церковний дзвін, який переховувала сім’я мусульман під час окупації Ісламської держави в Мосулі, вперше за вісім років пролунав над халдейською католицької катедрою св. Павла.

Християни Іраку з усієї Ніневійської рівнини в неділю 13 листопада зібрались в катедрі для участі в Літургії та церемонії биття в дзвін.

Халдейський архиєпископ Мосула і Акри очолив процесію до печери Діви Марії, покровительки Мосула, перед тим як урочисто задзвонити у дзвін.

«Лунання дзвону є закликом… об’єднати серця, щоб засудити насильство та війни»,- зазначив він згодом в інтерв’ю, додаючи: «Ми маємо надію, що усі місцеві мешканці повернуться до своїх домів і зможуть повернути матеріальні і моральні права, щоб відчути смак безпеки та стабільності».

Як інформує CNA, катедра св. Павла відновила функціонування у 2019 році, після того як зазнавала руйнації в період 2014-2017 – час окупації Мосула Ісламської державою. Ісламська держава керувала Мосулом майже три роки, аж допоки іракські та міжнародні сили не відвоювали місто вулиця за вулицею.