Впродовж 2019 року в Нігерії вже вбили 800 християн
  • Птн, 03/05/2019 - 12:16

Посилюється переслідування християн у Нігерії. Лише впродовж квітня було вбито близько ста осіб, а від початку року – 800 християн. Вони загинули від рук нігерійських терористичних ісламських груп. Нападники спалюють церкви, будинки і цілі села християн, забирають їх майно, викрадають дівчат і жінок, котрих потім використовують як рабинь, регулярно б’ють та ґвалтують.

Двома угрупуваннями, які становлять найбільшу загрозу для християн, є Боко Харам і Фулані. Боко Харам проводять свого роду «священну війну», прагнучи запровадити у всій країні шаріат. Пастухи Фулані переважно нападають на християн, які займаються землеробством. Власне останні є відповідальними за найбільші погроми останнього часу – викрадають християн, спалюють церкви та тероризують селян.

Як інформує Vatican News, переслідування християн у Нігерії відбувається за тихою згодою влади. Уряд країни не вдається до жодних дій, щоб захистити їх. Крім того, влада проводить цензуру повідомлень, які передають ЗМІ.

Багато християн не мають їжі, води і притулку, оскільки їх вигнали зі сіл, де вони жили. Діти християн не можуть ходити до школи, оскільки батьки не можуть собі цього дозволити, а також побоюються, що по дорозі до школи на них можуть напасти або викрасти їх.