Всесвітній день молитви за мир у Сирії, Близькому Сході і цілому світі у Києві
  • Птн, 06/09/2013 - 11:58

Україна, єднаючись у молитві з світом і з Папою Франциском, проведе молитву за мир у цілому світі у Києві в парафії святого Миколая. Також єднатися з Святішим Отцем у молитві можна буде через пряму трансляцію з Ватикану на «EWTN-Україна».

У київському храмі святого Миколая 7 вересня відбудеться молитва за мир у Сирії, Близькому Сході і у цілому світі. Відповідаючи на заклик Папи Франциска спільнота святого Егідія та парафія святого Миколая, запрошують усіх  приєднатися до молитви, що відбудеться одночасно з молитовним чуванням у Римі на площі Святого Петра.

Храм святого Миколая розташований у самому центрі міста по вул. Велика Васильківська 75 (колишня Червоноармійська), між станціями метро Олімпійський і Палац Україна.

Нагадаємо, що Святіший Отець Франциск оголосив в Католицькій Церкві «День молитви і посту за мир у Сирії, на Близькому Сході та в усьому світі» на 7 вересня. Папа закликав усі місцеві Церкви організувати відповідні моління і закликав інші релігії до спільної молитви. Він сказав: «Наступної суботи переживатимемо спеціальний день посту і молитви за мир у Сирії, на Близькому Сході та в усьому світі. Ще раз закликаю всю Церкву інтенсивно пережити цей день, і вже відтепер складаю подяку іншим братам-християнам, братам з інших релігій та всім людям доброї волі, які бажатимуть приєднатися до цієї ініціативи у відповідних для них місцях та способах. Особливо закликаю вірних римлян та паломників взяти участь у молитовному чуванні тут, на площі Святого Петра, о 19-й годині, щоб благати у Господа Бога великого дару миру. Нехай же по всій землі піднесеться сильне волання про мир!»

«Телебачення Віковічного Слова» (EWTN) 7 вересня з 20.00 по 24.00 транслюватиме наживо молебень за участі Папи Франциска. 

Щоб взяти участь у молебні у Києві, можна звертатися до організаторів:

Отець Аркадіуш Ціхля, настоятель

тел. 050 419 64 97

e-mail:  arciomi@gmail.com

 

Юрій Лифансе, Спільнота Святого Егідія

тел. 067 502 85 89

e-mail: SantEgidio@ukr.net

Джерело: www.catholic-media.org