Всесвітня рада церков: Пандемія випробувала віру багатьох осіб
  • Срд, 22/07/2020 - 14:11

Всесвітня рада церков опублікувала в Інтернеті брошуру, щоб допомогти протистояти викликам віри в часи коронавірусу. «Пандемія призвела не лише до загибелі сотень тисяч людей та економічних негараздів у багатьох країнах, але й випробувала віру багатьох осіб – порушила питання про їхній зв’язок з Богом, іншими людьми та природою», – читаємо у вступі.

Публікація створена не лише для підтримки пошуку відповіді на ці основні питання, але й для того, щоб допомогти впоратися із втратою близької людини, примиритися зі страхом і розгубленістю, викликаними пандемією, та зіткнутися з перспективою відбудови світу, який вже не буде таким, як раніше.

Брошура називається «Healing the World: Bible Studies for the Pandemic Era» («Зцілення світу: вивчення Біблії під час пандемії»). У ній є вісім розв’язань, які можна використовувати як в індивідуальній, так і в спільній молитві. Це подорож через кілька ключових епізодів Старого та Нового Завітів. Біблійні тексти представлені у власному контексті та в контексті сучасної кризи. Вони черпають досвід та мудрість християнських майстрів різних конфесій та національностей. Кожне дослідження закінчується питаннями та пропозиціями щодо дій. Також знайдемо пропозиції розвитку кожної медитації з іншими текстами та молитвами.

Автори сподіваються, що зустрічі зі Словом Божим надихнуть духовно-богословські роздуми, дадуть поштовх до багатогранного подолання коронавірусної кризи не лише оздоровчих та економічних наслідків, але й духовних та суспільних.

Брошуру англійською мовою можна безкоштовно завантажити на сайті Всесвітньої ради церков, натиснувши тут: https://www.oikoumene.org/en/resources/HealingtheWorldbiblestudies.pdf