Всеукраїнська конференція присвячена історичним постаттям УГКЦ пройде у Коломиї
  • Чтв, 17/10/2013 - 12:58

18жовтня Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. о. Й. Кобринського спільно з Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника за підтримки Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ проводить Всеукраїнську наукову конференцію “Історичні постаті УГКЦ та їх роль у культурно-просвітницькому та національному відродженні”, - присвячену 1025-літтю Хрещення України-Руси.

Участь у конференції візьмуть науковці у галузі історії, богослов’я, етнографії, мистецтвознавства з Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, Рівненщини та Донеччини.

На пленарному та секційних засіданнях йтиметься про наукові та історико-краєзнавчі дослідження з вивчення ролі Греко-Католицької Церкви в українському національному відродженні XIX-XX ст. Буде звернено увагу на священичі родини та їх роль у громадсько-культурному житті Галичини, діяльність УГКЦ в роки воєнних лихоліть XX ст., розглядатиметься капеланство як релігійно-церковний феномен, висвітлюватиметься робота духовенства в підпіллі та еміграції.

У рамках конференції відбудеться відкриття виставки творів сакрального мистецтва членів Спілки іконописців України - молодих художників і випускників Львівської національної академії мистецтв, зокрема кафедри сакрального мистецтва, які розробляють та виконують проекти розпису церков і комплексів ікон для іконостасів.

За матеріалами конференції планується видання наукового збірника. Початок конференції о 10-й годині. Детальніше про участь на сайті

Джерело: Прес-служба єпархії