Всеукраїнське святкування 80-ліття заснування УМХ відбудеться у Львові. Програма. ОНОВЛЕНО
  • Срд, 30/10/2013 - 01:49

У травні цього року виповнилось 80 років з часу першого З’їзду молоді під гаслом «Українська молодь - Христові», який організував Митрополит Андрей Шептицький у 1933 році у м. Львові. У 1991 році відбувся перший З’їзд у незалежній Україні, після якого засновано Львівську міську громадську організацію «Українська молодь - Христові».

З нагоди цієї події ЛМГО «Українська молодь – Христові» організовує ювілейне святкування, яке відбудеться 3 листопада 2013 р. Б.

Метою даного заходу вбачаємо не лише святкування ювілейної річниці, але й пригадати ідеї та настанови Митрополита Андрея, справжнього велетня духу та правдивого провідника нашого народу, а також, щоб згуртуватися у молитві за Його прославу.

Сподіваємося, що слова, вимовлені Митрополитом Андреєм у травні 33 року на всеукраїнському З’їзді молоді у Львові, будуть істинним вираженням намірів і сучасного з’їзду: “Ви з’їхалися, щоб доказати свою вірність і відданість Христові Спасителеві. …Прив’язаність до святої віри наших батьків, до святої католицької віри і до святої католицької Церкви. Цей день хай буде початком кращого, вищого, більше християнського, більше Божого життя! Хай буде початком нового – святого життя!”

Митрополит Андрей у 1932 році, періоді зародження руху, на одній з конференцій Марійської Дружини закликав: “Українська молодь – Христові” – оце наша в нинішній час відповідь нашим релігійним та національним ворогам, які докладають усіх зусиль, щоби заволодіти душею нашої молоді, – оце клич, який виписуємо в сьогоднішньому дні на прапорі, що під ним згуртувати хочемо молодь. Нехай же за оцим високим кличем слідують діла! Зуміймо оживотворити цей клич!”

Сьогодні “УМХ” прагне невтомно працювати для продовження впровадження у життя настанов Слуги Божого Митрополита Андрея, тих ідеалів і принципів, які Він намагався залишити у спадок кожному українцю для розбудови міцного християнського, патріотично свідомого суспільства.

Ювілейний з’їзд передбачає таку програму для учасників і гостей свята:

11:00 - Архиєрейська Божественна літургія, яку очолить Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) (Архикатедральний Собор Святого Юра)

13:40 - Святкова молитовна хода із храму до місця проведення заходу

16.00 - Урочиста академія та Святковий концерт за участю Олександра Божика, Тараса Курчика, Оксани Мухи, Софії Федини, чоловічого октету "Орфей", тріо "Новий час".
(НУ "Львівська політехніка Корпус №1 (вул. Ф. Карпінського, 2/4)