XXXII Апостольська подорож Папи Франциска розпочалася
  • Срд, 20/11/2019 - 11:45

Папа Франциск летить до Таїланду, що стане 50-ю країною, відвіданою протягом шести з половиною років його понтифікату, та 10-ю країною відвіданою у 2019 році. Сьома в цьому році, є його 32-ю Апостольською подорожжю.

У вівторок, 19 листопада 2019 р., приблизно о 19:15 місцевого часу, з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно піднявся в небо «Airbus 330» Італійської авіакомпанії «Alitalia». Наступного дня, після понад 11-годинного перельоту, перетнувши повітряний простір Хорватії, Боснії та Герцеговини, Сербії, Чорногорії, Болгарії, Туреччини, Ірану, Афганістану, Пакистану, Індії та М’янми, здолавши майже 9,5 тисяч кілометрів повітряного шляху, приблизно о 12:30 місцевого часу (7:30 київського), він приземлиться в аеропорту Бангкока, де очікуваного гостя зустріне представник Коронної Ради Таїланду.

В дорогу з молитвами похилих віком

Вже стало звичним, що кожна Апостольська подорож Папи Франциска, починається, крім молитви в базиліці Santa Maria Maggiore, також актом близькості до різних категорій соціально вразливих осіб. Цього разу, перед тим, як виїхати з «Дому святої Марти» до аеропорту, Святіший Отець зустрівся з групою самотніх літніх людей, якими опікуються черниці зі Згромадження Малих Сестер Убогих. Групу супроводив Папський роздавач милостині кардинал Конрад Краєвський.