“Я хочу побажати вам бути голосом українського народу”, - Блаженніший Святослав привітав Архиєпископа Мокшицького з нагоди 10-ліття інґресу
  • Втр, 27/11/2018 - 12:53

У понеділок, 26 листопада 2018 року, Архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви, відправив подячну Святу Месу в Митрополичій базиліці з нагоди 10-ліття свого інґресу.

Разом з ним Євхаристію співслужили Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті, Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав і Єпископ-помічник Кам’янця-Подільського Ян Нємєц.

Предстоятель УГКЦ привітав Архиєпископа Мечислава Мокщицького з цієї нагоди від імені всієї Української Греко-Католицької Церкви.

“Ми хочемо подякувати Богу за те, що Він створив ваш перший десятилітній ювілей, що Він вас покликав до цього служіння, і Він є Господарем цього ювілею. Нехай Йому буде дяка за те, що послав вас до свого народу, до своєї Церкви. Творець покликав вас до пастирського служіння в тяжкий час, бо народ України переживає, мабуть, найбільш тривожний період за останні роки своєї історії. І саме тому пастир повинен бути голосом свого народу”, - зазначив Глава УГКЦ.

А згодом додав: “Я хочу побажати вам бути голосом українського народу перед могутніми світу цього як в Україні, так і в усьому світі; щоб ті люди, які слухають вас, могли сказати: “Це мій пастир, я знаю його, а він знає мене. Він переймається моїми болями, страждає, але тішиться моїми радостями”... Бажаю вам так віддано йти за Папою Франциском, який нагадує кожному, що священиче і єпископське служіння є не «владою над» але «служінням для»”.

Слід зауважити, що розділити радість свята з Архиєпископом Мечиславом Мокшицьким прибули: католицькі єпископи двох обрядів, священики і богопосвячені особи Львівської архидієцезії, представники влади України і Польщі, Генеральний консул РП у Львові Рафал Вольський, громадські діячі та численні вірні. Спільну молитву супроводжували хор і камерний оркестр NICOLAUS з Польщі.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело: http://www.rkc.lviv.ua