Я – християнин і я голосував за Brexit
  • Пон, 27/06/2016 - 12:59

Відомий британський католик, pro-life активіст, публіцист, виконавчий директор «Right To Life», дописувач видання «Crux» та спікер радіо «Catholic Voices» Пітер Д. Вільямс на сторінках видання «Premier» розмістив своє пояснення стосовно того чому він голосував за Brexit – вихід Великобританії з ЄС.

Як стверджує Пітер Д. Вільямс до голосування за вихід його рідної Великобританії з ЄС його спонукали християнські цінності, які він сповідує. 

«Як християни, я дуже радий Brexit-у, але не всі мої брати і сестри в Христі поділяють зі мною цю радість. Багато хто із них сприймає результати голосування, як антихристиянську політику страху, ксенофобії, упереджень, як відкидання миру, єдності й братства між народами. Я стверджую, що вони помиляються. Незважаючи на нетривалий поділ і розчарування в суспільстві, в кінцевому рахунку це історичне рішення ж добрим для християнських цінностей на яких збудована уся наша культура» - пише Вільямс.

На думку відомого католицького публіциста, основним питанням, яке стояло на референдумі було: а що ми отримуємо від перебування в ЄС. 

Вільямс вважає, що перебування Великобританії в ЄС пов’язане з низкою моральних питань. Так, наприклад, політика ЄС в галузі сільського господарства призводить до того, що бідні країни не можуть нормально розвивати свій сільськогосподарський потенціал, а багаті європейці, завдячуючи такій політиці, ще більше багатіють. Тому, Вільямс вважає, що перебування Великобританії в такому союзі було глибоко неетичним. 

«Окрім цього», - пише Вільямс – «було вельми проблематично бути членом союзу, який викликав стільки проблем стосовно життя ще не народжених дітей, визначення шлюбу та свободи віросповідання. Окрім всього іншого ЄС витратив мільйони євро на підтримку Міжнародної федерації «Planned Parenthood», яка є найбільшим виконавцем абортів у світі. Також, як стверджує юрист-науковець Пітер Сміт, правова система ЄС має серйозні загрози, що призведуть до подальшої деградації шлюбу, права на життя, свободи віросповідання».

Автор вважає, що реформування ЄС – це річ цілком не можлива. Оскільки для такого потрібний консенсус усіх держав-членів. А такого консенсусу не існує і ніколи не існуватиме. Окрім цього, на думку автора, ЄС є доволі недемократичною структурою і, на його переконання, вихід Великобританії з ЄС піде тільки на користь його країні.