«Яблуко від яблуні недалеко падає» - тема вересневого числа «Кани»
  • Чтв, 22/08/2013 - 15:23

Уже вийшло перше осіннє число сімейного журналу «Кана». Його провідна тема «Яблуко від яблуні недалеко падає». В журналі розкривається питання про те, як у дітях відбиваються риси попередніх поколінь та віддзеркалюється характер і атмосфера життя сім`ї.

Одна з авторів журналу, психолог, говорить: «Яблуко від яблуні недалеко падає», – кажемо ми, порівнюючи батьків і дітей. Залежно від того, який зміст вкладаємо в ці слова, таке порівняння може надихати, а може завдавати значної шкоди дитині». Авторка розповідає, як «яблуням» розумно дбати про свої «яблука», і що є першочерговим у вихованні і зростанні доброго «плоду».

У рамках цієї теми піднято ще такі важливі питання: чи дитина з християнської сім’ї автоматично стає християнином? Як батькам розмовляти з дитиною про Бога? Як передати їй християнські цінності? На ці запитання дає відповіді знаний у Львові лікар-психотерапевт, батько трьох дітей, Олег Романчук. Він говорить, що дуже важливими у формуванні християнських цінностей у дитини є перших шість років її життя. Але, за словами Олега, ніколи не є запізно, «на  кожному  етапі життя  дитини  батькам  важливо бути поряд із нею, любити її, передавати їй цінності. Тільки на різних етапах  це  відбувається  по-різному».

Цікавою для татів буде стаття «Не чоловіча справа?». У ній автор розповідає, що належить до завдань і обов’язків справжнього чоловіка, і чи повинен він, зокрема, піклуватися про своїх дітей? Також корисним для обох батьків буде матеріал про дитячі страхи, які в дитини виникають дуже часто, тільки на різних вікових етапах є різними. Авторка цього матеріалу каже: «Завжди раджу батькам: у жодному разі не ігнорувати страхи своїх дітей.  Уявіть,  що  дитинці  страшно, вона  не  розуміє,  що  відбувається, не знає, що робити, а мама чи тато каже: «Це все дурниці!» Страх – це серйозний персонаж, до нього треба серйозно ставитися».

У вересневому числі є історія про незвичайну монахину, яка приїхала служити в Україну з Індії – сестру  Ліді Пайяппіллі зі Згромадження сестер св. Йосифа де Сен-Марк. Вона мешкає в селі Павшино, неподалік Ужгорода, і знає її чи не весь обласний центр.  Бог зцілив її від дуже важкої хвороби. А також наділив даром зцілення інших. Тепер до неї щодня приїжджають люди просити про молитву. Найчастіше це важкохворі, а також подружжя, які не можуть мати дітей та молодь, що розпізнає покликання.

Приємним буде знайомство із молодим і динамічним подужжям Бущаків, які запросили «Кану» на гостину. А також з доном Морено, монахом із Згромадження отців-оріоністів, котрий розповідає про ораторію для дітей і молоді, куди щодня приходить близько 40-50 хлопців та дівчат. 

«Кану» вже можна передплатити. Поштовий індекс: 68747.

Детальніше про можливість придбання дивіться на сайті: www.svichado.com