Як мучеництво маленької китаянки змінило обличчя католицтва у США
  • Чтв, 01/03/2018 - 15:40

Коли 1930 року у світ почала виходити радіопередача «Католицька година», Архиєпископа Фултона Шіна було обрано її ведучим. Успіх був вражаючим. Уже в старті передача отримала 7,5 млн. слухачів. Опісля Архиєпископ проповідував Євангеліє на телебаченні. Проповідницька діяльність Архиєпископа Шіна, як вважається, вивела американське католицтво з вузького релігійного гетто на загальноамериканський рівень, назавжди змінивши його обличчя.

Архиєпископ Шін окрім своєї проповідницької діяльності був відомий і тим, що кожного дня проводив годину в адорації перед Євхаристійним Ісусом.

У 1979 році Архиєпископ Фултон Шін дав інтерв’ю одному з загальнонаціональних американських телеканалів. Тоді його запитали: Архиєпископе Шін, Ви надихаєте мільйони людей по цілому світі, хто Вас надихнув на таке? Можливо Папа?

Відповідь Архиєпископа була неочікуваною.

"Ні. Це був не Папа, не кардинал, не єпископ і навіть не священик, монах чи монахиня. Це була одинадцятилітня китайська дівчинка. Коли комуністи захопили владу в Китаї, вони почали переслідування Церкви. Група комуністів увірвавшись в церкву, вчинила в ній погром. Комуністи розтрощили дароносницю та розсипали посвячені євхаристійні Дари по підлозі, ув’язнили пароха, ув’язнили в його помешканні, одне з вікон якого виходило в саму церкву. Парох міг тільки безпомічно спостерігати за тим, що відбувається.

За цим всім спостерігала мала парафіянка, 11-літня дівчинка, яка молилася в кутку. Комуністи її не зачепили. Чи не помітили, чи просто не звернули на неї увагу.

Вночі, поки парох молився, звернувши свій погляд на 32 оскверненні євхаристійні частиці, дівчинка повернулася до церкви, прокравшись непоміченою біля охоронця. Вона залишилась у молитві перед оскверненим Євхаристійним Хлібом цілу годину, тоді побожно язиком підняла одну гостію з підлоги і спожила її. Дівчинка продовжувала це робити кожної ночі.

Останньої ночі, коли вона спожила останню гостію, вона спіткнулася і збудила охоронця. Спробувала втекти, та охоронець відразу наздогнав її і забив до смерті прикладом гвинтівки. Пізніше, вирвавшись на свободу, парох дав свідчення про героїчний вчинок маленької китаянки.

Коли я це почув, то обіцяв Господу, що кожен день, до кінця свого життя, одну годину молитимусь перед Ісусом, утаєнним у Пресвятій Євхаристії. Саме завдячуючи цій постійній молитві я можу давати свідчення світу про любов Серця Христового у Пресвятій Євхаристії» - розповів Архиєпископ.

За матеріалами: Bitno.net