Як навчитися розуміти свою дружину (свого чоловіка)?
  • Нед, 19/03/2017 - 18:10

Багато подружніх пар живуть разом, сплять разом, їдять разом, але це в основному тільки через почуття обов'язку. Можливо не хочуть травмувати дітей, або бояться порушити клятву дану перед Богом вдень весілля. Вони не розуміють одне одного. Кажуть: "Наш шлюб вичерпав себе", "романтика померла", і т.д.

Насправді все не зовсім так. Звичайно ейфорія закоханості пройшла і ви опустились в сірі будні. Звичайно, що коли живеш з людиною то мимоволі починаєш помічати її недоліки. Починаються незгоди, сварки, непорозуміння. Як же дійти спільного знаменника, порозуміння і гармонії? Відповідь криється у розумінні слова любов. Любов, одне слово, а мільйон тлумачень. З одного боку ніби все просто, а з іншого це найбільше збиває з пантелику. Любов - це вибір. Це не " метелики в животі", " не квіточки щодня", це повна віддача себе іншому. Любов - це свідомий і добровільний вибір. Вибір докладати всіх зусиль для того, щоб твоя половинка була щасливою. Любов дає, але не просить нічого взамін.

У кожного з нас є своя мова любові і свій резервуар для почуттів. Якщо наша половинка не говорить нашою мовою любові, то відповідно наш резервуар є порожнім. Коли ж резервуар є заповненим, то ми хочемо ділитись своєю любов'ю. На початку це може бути важко, адже переважно люди говорять на різних мовах, у кожного свій діалект. Але їх можна вивчити. Ви можете говорити однією мовою, але різними діалектами і це призводитиме до непорозумінь і конфліктів.

Можливо вашою мовою емоційної любові є доторк, можливо, час, який ви проводите разом, можливо подарунки, не лише матеріальні чи дорогі і це для вас є дуже важливим. У свою чергу ваша половинка може говорити мовою служіння, тобто її мовою любові є служіння вам, через щоденні домашні клопоти, або ж слова підтримки. Ви обоє любите і хочете це показати вашому партнеру, але він вас просто не розуміє. Ніби все просто, але в той же час, як же знайти, зрозуміти і навчитись говорити мовою своєї половинки?

Можете завести записник і занотовувати все, що робить для вас половинка протягом тижня. Якщо переважатимуть доторки, обійми, поцілунки, то це означає, що мовою любові вашої половинки є фізичний дотик, якщо ж він ( вона) старається провести з вами якомога більше часу наодинці, то якісне проведення часу.

І т.д. спробуйте звернути увагу чого просить ваш чоловік найчастіше, або що найчастіше  критикує ваша жінка у вашій поведінці. Можливо це буде ключем до його/її мови любові. Варто, якщо ви такого не практикуєте, ввести у ваш щоденний розклад 15 хвилин спільної молитви. Разом подякуйте Богові  перед сном за прожитий день і попросіть благословення на мирну ніч, вдалого наступного дня і т.д. Вчіться ділитись із Богом своїм життям, адже він не там десь,  високо у хмарах, на своєму троні. Він тут, посеред нас, у всіх нас і вашій половинці також. Шукайте разом Його.

Насправді, якщо ви хочете повернути ваш шлюб до життя, це ще не означає, що того ж бажає ваш партнер. Можливо ваш любовний резервуар ще не зовсім спорожнів, а його порожній вже роками. Головне бажання і віра. Якщо ви хочете зберегти ваші стосунки то найголовнішим є ваше бажання. Способів є багато, головне для вас не боятись експериментувати і не опускати руки після невдач.

Дамян Вільчинський