«Якщо ми святкуємо Великдень, але через хабарництво нищимо нашу державу, то немає сенсу в такому святкуванні…» − Глава УГКЦ
  • Пон, 21/04/2014 - 19:40

Цього Великодня хочу запросити вас до дуже конкретної переміни. Нехай кожен сьогодні запитає себе: чи я даю хабарі і беру їх? Бо кожен, хто бере хабарі, має на руках кров Небесної сотні. Подібно, як кожен, хто кричав, щоб розіп’яли Ісуса, мав на руках Його кров.

З такою пропозицією звернувся Глава УГКЦ Блаженніший Святослав до усіх людей в інтерв’ю для «5 каналу», яке вийшло в ефір 20 квітня 2014 року, в день Воскресіння ГНІХ. Це він сказав, відповідаючи на запитання про те, як святкувати Великдень, щоб святкування мало позитивні наслідки.

Предстоятель Церкви пригадав, що однією із головних цілей «революції гідності, що відбувається в Україні, є лікування держави від корупції». Він зазначив, що люди пропонують це робити лише на рівні вищих ешелонів влади. Проте, правдою є те, що середня і нижча ланка є більш корумпованими. 

«Корупція на цьому рівні найбільше роз’їдає нашу країну», − пояснив Предстоятель УГКЦ. Він підкреслив, що, «якщо ми сьогодні, з одного боку, святкуємо Великдень, а з іншого, через хабарництво, нищимо нашу державу, то сенсу немає в такому святкуванні».

«Я би волів, щоб кожен, хто святитиме цього року паску, поборов корупцію як на особистому, так і на суспільному рівнях», − додав Блаженніший Святослав у великодньому інтерв’ю для «5 каналу».

Ми також опублікуємо повну версію розмови, що сьогодні не можемо зробити через технічні негаразди. Слідкуйте за нашими повідомленнями.

Департамент інформації УГКЦ