«Якщо між нами буде довір’я, то ми зробимо багато», − владика Венедикт
  • Чтв, 29/06/2017 - 19:44

«Моя вам порада – будьте самі собою, розкрийте свій особливий дар. Наша Церква буде сильною, якщо буде віддана місійному покликанню. Тому ви повинні стати місіонером, аби служити вірним, які розкидані по всій території єпархії», − звернувся до владики Венедикта (Алексійчука) Архиєпископ Стефан (Сорока), Митрополит Філадельфійський.

Ці слова Митрополит Стефан сказав 28 червня в культурному осередку, що діє при парафії Святих Володимира і Ольги в Чикаго. У зустрічі з мирянами і духовенством також взяли участь: Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, владика Борис (Ґудзяк), Єпарх єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії, а також владика Венедикт.

Владика Борис (Ґудзяк), звертаючись до владики Венедикта, зазначив: «Ми є близькими із владикою. Ще як я жив в Україні, він був моїм сповідником. Це дуже творча особистість. Моліться з вашим єпископом, який є монахом. Запасайтеся гумором і наснагою, бо перед вами є прекрасна пригода, Богом благословенна, підтримана Главою і Синодом та всією Церквою».

«Я ніколи не мріяв бути в Америці. І зараз не розумію, чому Бог мене сюди покликав. Моє завдання – розпізнавати цю Божу волю. Ми можемо працювати спільно і, як органи в організмі, виконувати кожен свою функцію. Якщо старатимемося працювати однодумно, то зробимо багато речей. Тому зичу всім нам, аби ми почали цей проект довіри. Якщо між нами буде реалізований цей проект, то ми зробимо багато для Господа, для Церкви на цій славній американській землі», − сказав наприкінці владика Венедикт.