Єпископ-помічник Львівський зустрівся з салезіанською молоддю
  • Нед, 30/12/2012 - 13:48

29-го грудня в театральному приміщенні парафії Покрови Пресвятої Богородиці, УГКЦ, відбулася зустріч Єпископа-помічника Львівського Венедикта Алексійчука з салезіянською молоддю – численними юнаками та дівчатами, які активно співпрацюють з оо. Салезіянами як в душпастирській, так і педагогічній діяльності, а також вихованцями різних салезіянських осередків.

Владика Венедикт звернув особливу увагу присутніх на важливості взаємовідносин з Богом та з ближніми, закликаючи до усунення непотрібних стереотипів та упередженості при спілкуванні. Владика зауважив, що ми, створені на образ та подобу Божу, повинні наслідувати Його: прощати та продовжувати вірити в особу, адже часто наша недовіра до інших та натягнутість в стосунках часто зумовлена тим, що ми шукаємо в інших себе, а не Бога. Владика Венедикт нагадав присутнім, що в молитві «Отче наш» ми фактично визнаємо всіх інших осіб братами та сестрами у Христі, тож звідки виникає проблема у спілкуванні та взаємовідносинах? Напівжартівлива відповідь владики була наступною: «Бог дав нам один рот та два вуха», що означає, що сам Творець закликає нас до слухання, а не до численних, часто пустих та гордовитих, балачок, які заважають нам почути не тільки інших, але й Бога.

Варто підкреслити також те, що єпископ наполягав на важливості пізнання самого себе та прийняття Божої волі там, де ми є зараз, закликаючи цінувати поточну мить. Як приклад, владика запропонував молоді постать блаженного священномученика Омеляна Ковча, наголосивши на його жертовності та покірності волі Божій.
Після свого слова до молоді Кир Венедикт надав слово присутнім і відповів на їх питання, що стосувалися різноманітних аспектів життя, наголосивши знов-таки на важливості першості Бога у житті кожного з нас, оскільки всі проблеми здебільшого зумовлені тим, що ми ставимо на перше місце інші речі.

Наприкінці зустрічі молодь зробила своєму Пастирю подарунок у вигляді футбольного м’яча, що є свідченням юності духа і життєрадісності. Молоді салезіянські вихованці просили у владики молитви, вручивши йому відкритку з підписами усіх присутніх.

Завершився візит Кир Венедикта піснею-молитвою до св. Івана Боско та спільною фотографією.

Пастирське слово владики Венедикта безсумнівно можна вважати одним з найкращих подарунків для християнської молоді напередодні новорічних та різдвяних свят.