Ювілейний спомин про єпископа Яна Цєнського
  • Суб, 20/01/2018 - 21:12

Минулого року виповнилось 50 років від таємного рукоположення в єпископи багаторічного настоятеля пар. Успіння Пресвятої Діви Марії в Золочеві на Львівщині о. Яна Цєнського, яке здійснив у 1967 році кардинал Стефан Вишиньский, Примас Польщі, у своїй приватній каплиці в Гнездні.

На відзначення цього ювілею, 27 листопода минулого року, вже відбулась  літургійна урочистість у Львівській катедрі, у якій взяли участь римсько-католицькі архіпастирі та єпископи Мукачівської греко-католицької єпархії `Sui iuris.

Натомість,  26 грудня, коли відзначався спомин 25 річчя смерті о. Яна Цєнського - Урочистість з цієї нагоди 27 грудня очолив в нашій парафії у Золочеві наш Архієпископ Мєчислав Мокшицький, Митрополит Львівський.

Урочисте дійство розпочалося традиційною молитвою Розарію на старому місцевому кладовищі біля могили єпископа Цєнського.

А після Святої Меси відбулась облаткова зустріч духовенства Золочівського деканату Львівської архідієцезії.

У звязку з цим дійством віри пропонуємо перегляд відео-презентації події, приготовлену парафіянином Романом МАСНИК, студія "ROMANTIKA".

Також, любязно інформуємо, що з нагоди цієї роковини є возновлене видання книжки нт. "НЕПОХИТНИЙ СВІДОК ВІРИ", про життя і діяльність священика і єдиного католицького єпископа часів Радянського Союзу в Радянській УКРАЇНІ.

Цю книжку, яка є модифікацією магістерської праці, захищеної в Університеті за кордоном (80 стор. формат А 5)

на польській мові і перекладеної на українську мову  (з фотографіями) - можна придбати в канцелярії парафії по ціні 100 грн.

БАЖАЄМО ГАРНОГО ПЕРЕГЛЯДУ ВІДЕО-ПРЕЗЕНТАЦІЇ,

А ТАКОЖ ПЛІДНОГО ЧИТАННЯ І РОЗВАЖАННЯ ПРО ЖИТТЯ НЕЗЛОМНОГО СВІДКА ВІРИ ЄП. ЯНА ЦЄНСЬКОГО!