З доручення Папи кардинал Паролін їде до ДР Конго і Південного Судану
  • Срд, 29/06/2022 - 09:23

Оскільки через стан здоров’я Папа Франциск був змушений відкласти свою подорож до Демократичної Республіки Конго та Південного Судану, то з його доручення столиці цих країн на початку липня відвідає Державний Секретар Святого Престолу.

Від 2 до 7 липня була запланована Апостольська подорож Папи Франциска до ДР Конго та Південного Судану. Але через хворобу коліна, прислухавшись до рекомендації лікарів, щоби не змарнувати прогрес, досягнений у лікуванні, він був змушений відкласти цю подорож на пізніше. У понеділок, 27 червня 2022 р., Прес-служба Святого Престолу повідомила про те, що у зв’язку з перенесенням його візиту, Святіший Отець вирішив відправити до Кішаси, столиці ДР Конго, та Джуби, столиці Південного Судану, «щоб виразити свою близькість до дорогих конголезького та південносуданського народів».

Візит відбуватиметься від 1 до 8 липня, що збігається із періодом подорожі, яка була відкладена. Тим часом Папа Франциск нещодавно оголосив про те, що в неділю, 3 липня, він відслужить Святу Месу з конголезькою спільнотою Риму.