«З Хреста виходить важливий меседж християнства - існує примирення та прощення гріхів», - Глава УГКЦ у Страсну п'ятницю
  • Птн, 26/04/2019 - 19:01

Свята Христова Церква є для людей простором єднання. Адже Син Божий дає нам надію та надихає на прощення і примирення.

На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді до вірних під час Великої вечірні з виставленням Плащаниці в Страсну п’ятницю, 26 квітня 2019 року.

“Сьогодні ми переживаємо надзвичайно скорботний день у молитовному році. Церква привела нас на Голгофу. Слухаючи Боже Слово, ми стали свідками розп’яття і смерті нашого Спасителя. Ми бачили, як Він віддав в руки Отця свого Духа в молитві за тих, хто Його розпинали”, - такими слова звернувся до вірян Предстоятель на початку своєї проповіді. - Ми щойно звершили поховання тіла нашого Спасителя…”

На думку духовного лідера греко-католиків, це момент втрати для кожної людини. Тому важливо миритися з іншими людьми і казати їм відразу важливі слова.

“Можливо, всю глибину цього моменту може сповна пережити та особа, яка втратила коли-небудь в своєму житті рідну людину”, - переконаний проповідник.

За його словами, цей момент є вельми важливим, бо саме в Ісусі Христі ми маємо надію.

“Назавжди з хреста вийде один із важливих меседжів християнства - існує примирення та прощення гріхів. І ціна цього примирення й прощення - є найдорожчою, яку хтось може собі уявити, - це є страждання, кров, смерть самого Спасителя, Сина Божого”, - підкреслив Блаженніший Святослав.

Наприкінці своєї проповіді Глава Церкви зауважив, що коли людина єднається з Небесним Отцем, тоді в ній відновлюється внутрішня гармонія. Ба більше, зараз українському народу бракує миру та єдності, тому необхідно просити в Бога єднання.