З нагоди року “Божого Милосердя” у Крилосі пройшла “Проща Родин”
  • Пон, 27/06/2016 - 09:10

25 червня з нагоди Року Божого Милосердя у Крилосі відбулась проща родин. Численний люд, зібраний з цілої Івано-Франківської Архієпархії, прийшов просити ласк до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Організаторами прощі виступила Комісія у справах родини, а самі моління очолив Єпископ помічник Івано-Франківський Кир Йосафат (Мощич).

З самого ранку прочани мали нагоду приступити до Святого Таїнств Покаяння, щоби перепросити Всевишнього за скоєнні гріхи. В цьому ж часі священнослужителі відправляли Молебень до Пресвятої Богородиці. Після спільної зустрічі Владики Йосафата у храмі Успіння Матері Божої служилась Архієрейська Божественна Літургія, під час якої разом з Кир Йосафатом молились священики Галицького протопресвітеріату на чолі з прот. Ігорем Броновським, ієрей Василь Чорній – голова Комісії у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, ієрей Юрій Прилепський – заступник голови, відповідальний за проекти диякон Ярослав Ілюк, отці-референти даної Комісії та весь зібраний люд.

Після завершення Божественної Літургії Преосвященний Владика очолив Чин благословення подружь, які в цей рік відзначають свої ювілей і таких було біля 30-ти пар. Серед них священича пара Пронюків, яка відзначає свої 25-ть років подружнього життя. Цікаво, що найстаршою парою було подружжя, яке вже півстоліття разом.

Відтак для загального почитання була виставлена Чудотворна ікона Матері Божої, а Владика Йосафат уділив всім присутнім своє Архієрейське благословення.