За 23 роки у Пакистані за «богохульство» стратили більше 65 християн
  • Чтв, 11/04/2013 - 16:07

У Пакистані не існує комісії, яка б займалася перевіркою справ обвинувачених за законом про «богохульство». З 1990 р. більше 65 християн стратили за «богохульство», близько 165 осіб у в'язницях чекають вироку. Крім того, християн, звинувачених у «богохульстві» вбивали без суду і слідства.

Пакистанські християни за останні роки стали однією з найбільш вразливих релігійних громад у світі. Радикально налаштовані ісламські групи, звинувачуючи їх у «богохульстві», найчастіше використовують два параграфи закону: про образу Мухаммеда і про спалювання сторінок Корану.

Останній інцидент, що відбувся в Бадамі-Баг, неподалік Лахору, є яскравим прикладом наслідків, які можуть чекати на християнську громаду, одного з членів якої звинувачують в «богохульстві». Християнин на ім'я Саван Масіх і двоє мусульман посперечалися під час спільного застілля, а через 4 дні Масіха звинуватили в «богохульстві». Позов став причиною антихристиянського погрому. 180 будинків в колонії Йозефа спалили, постраждали дві церкви.

За матеріалами http://www.sedmitza.ru