За 3 місяці в 132 індійських селах не народилось жодної дівчинки
  • Птн, 26/07/2019 - 15:32

Після того як в північному індійському регіоні Уттаркаші впродовж трьох місяців не народилось жодної дівчинки, місцева адміністрація розпочала розслідування. Відповідно до статистики, за останніх три місяці у 132 селах народилось 216 дітей, усі з них - хлопчики.

За словами соціальних працівників, причина цілком очевидна. «Це не може бути випадковість. В цьому регіоні відбувається фетицид жінок (вбивство новонароджених – пер.). Уряд і адміністрація нічого не роблять, щоб запобігти цьому».

Як інформує Catholic Herald, у 1994 році в Індії оголосили незаконним аборт на основі статі дитини. Однак, ця практика залишилась. Хлопчиків народжують, бо вважається, що вони фінансово вигідніші для сім’ї, оскільки зможуть приносити дохід. Дівчаток не народжують, оскільки, за традицією, на весіллі батьки дівчини повинні надати істотне придане. Окрім того, в індуїзмі, який є домінуючою релігією в Індії, сини проводять обряд похоронів своїх батьків.

Уряд країни в 2015 році заявив, що щодня в Індії вбивають близько 2 тисяч дівчаток – або шляхом аборту, або новонароджених.