За лаштунками ватиканських пожежників: особливий календар
  • Пон, 07/01/2019 - 11:31

Ватиканські пожежники здійснюють непомітне, але незамінне служіння у Ватикані. Їхня діяльність зображена у спеціальному календарі на 2019 рік.

Рятувальні заходи у випадку пожеж, обвалів, зсувів, повеней, чи інших стихійних лих, а також в ситуаціях ушкоджень, завданих хімічними, радіоактивними, або бактеріологічними й отруйними речовинами – все це входить до основних завдань Пожежної служби Держави-Міста Ватикану. На сторінках календаря ватиканських пожежників на 2019 рік зафіксовані деякі події з їхньої щоденної діяльності.

На обкладинці календаря, наприклад, зображений пожежник в захисному одязі, що чекає на гелікоптер на вертолітному майданчику у Ватиканських садах. Фотографії на кожен місяць року відображають виклики та надзвичайні ситуації, з якими стикаються пожежники: від огляду тунелю та збору зразка для хімічного контролю до перевірки газопроводу, від приготування до невідкладного реагування до калібрування безпілотника, за допомогою якого пожежники контролюють територію як у звичайних ситуаціях, так і у випадках стихійних лих. На одній із фотографій зображений пожежник, що перевіряє позолочену стелю одного з історичних храмів. Окрема увага присвячена також відділові мотоциклістів, що допомагають в організації заходів безпеки щосереди під час загальних аудієнцій на площі Святого Петра.