За «відступництво» від ісламу вагітна суданська християнка має отримати 100 ударів батогом
  • Срд, 14/05/2014 - 18:15

Суданській християнці, 27-річній Меріам Яхья Ібрагім, загрожує екзекуція за звинуваченням у «відступництві» від ісламу, тому що її батько був мусульманином.

Батько Meріам і справді був мусульманином, але пішов із сім'ї, коли їй було 6 років. Її виховувала матір, що належить до Ефіопської Церкви. За те, що Меріам вийшла заміж за християнина, що іслам визнає за перелюб, їй присудили 100 ударів батогом.

Меріам вагітна і перебуває у в'язниці з лютого разом зі своїм дворічним сином. Покарання відклали до народження дитини. Меріам дуже ослаблена і втомлена. Їй не надають медичної допомоги і навіть б’ють. Влада чинить на Меріам величезний тиск, щоб вона прийняла іслам. 11 травня суд громадського порядку Ель Хай Юсіф дав їй час до 15 травня, припускаючи, що вона могла би отримати пом'якшення вироку або його скасування. Її чоловіка, Деніеля Вані, звинуватили в наверненні мусульманки, він не може відвідати дружину чи піклуватися про сина.

Центр правосуддя Судану бореться проти рішення суду на підставі конституції країни, яка гарантує свободу віросповідання, але конституція також передбачає визнання шаріату як джерело законодавства. Хоча ще нікого не покарали смертю за відступництво з моменту дії 1991 року Кримінального кодексу Судану, ситуація Меріам виглядає дуже серйозно.

За матеріалами: wiara.pl