Загребська катедра отримає мощі блаженного цісара Карла І
  • Суб, 18/10/2014 - 18:59

Як повідомляє офіційний сайт Загребської Архиєпархії, на свято блаженного Карла І Австрійського, останнього правлячого імператора Австрії, останнього правлячого короля сполученого королівства Хорватії, Славонії і Дальмації, а також і останнього правлячого Галицько-Волинського короля, 21 жовтня цього року, частина мощей блаженного Карла І буде передана Загребській Архикатедрі Вознесіння Пречистої Діви Марії.

При проголошені Карла І блаженним, св. Папа Іван Павло ІІ 3 жовтня 2004 року сказав, що своє світське ім’я Кароль, він отримав від своїх батьків на честь останнього австрійського імператора. Окрім цього Святіший Отець Іван Павло ІІ вибрав днем літургійного спомину нового блаженного не день його народження для Неба, як це є звичай у Церкві, а день вінчання Карла І Габсбурга із Зітою Бурбонською від Парми – 21 жовтня.

В контексті Синоду єпископів Католицької Церкви, який займається питаннями душпастирства сім’ї, приклад блаженного Цісара, який ціллю свого життя бачив розпізнання Божої волі і здійснення її не тільки як цісар і король, але також як чоловік і батько має велике душпастирське значення.