Загрозливий розмах християнофобії
  • Суб, 02/11/2013 - 16:00

У своїй проповіді 1 листопада з нагоди Дня Всіх Святих єпископ-помічник Загребський д-р Валентін Позаіч ТІ звернув увагу, що християнофобія прийняла загрозливий розмах і в світі й в Хорватії, зокрема. «Люцифер – головний противник Ісусових Блаженств, Люцифер головний автор революції зла в серці й у світі. Він замість Блаженств пропонує Содому і Гомору, війни і переслідування, знищені сім’ї й родини. Оскільки Бог відкинений, перестають діяти моральні природні й Божі закони, знищується людина, сім’я і народ. Коли брехня замінює собою правду, зло стає гарним, гріх – прекрасним, а святе – оскверненим. Ті, хто в своєму житті керуються Блаженствами, усе частіше стикаються з переслідуваннями: християнофобія приймає загрозливий розмах і в світі, й у нас, а найчастіше вона проявляє себе у формі культурної революції: збоченої піраміди цінностей, перевернутих середників й цілей, все можна купити і все продати – особу, совість, свободу, честь і достоїнство.» - сказав владика.

Уже сьогодні 2 листопада ліберальна організація «Građanska akcija», близька до сьогоднішньої правлячої хорватської коаліції, гостро зреагувала власне на ці слова Преосвященного владики Позаіча, назвавши цілу проповідь антихристиянською, оскільки на думку організації, говорити про зобов’язуючий характер Божого Закону – недемократично і не по-християнськи.  Заяву уже підтримали представники влади.

Зі свого боку політичні оглядачі коментують нападки лібералів на єпископа, як прояв тієї ж християнофобії на існування якої звернув увагу Загребський єпископ-помічник.

За матеріалами www.vecernji.hr та www.ika.hr/