Захисники сім’ї вдячні Папі за критику гендерної ідеології
  • Втр, 04/10/2016 - 17:06

Організації, які борються за права сім’ї у Франції вдячні Франциску за його ясні слова щодо шкідливості виховання дітей згідно гендерної ідеології. Папа говорив про це 2 жовтня 2016 року під час прес-конференції на борту літака по дорозі назад з Азербайджану в Рим. Він послався, зокрема, на Францію і місцеві підручники і назвав такий стан речей «ідеологічної колонізацією».

Слова Папи підтвердила Людавін де ла Роше, голови руху «Manif Pour Tous», який два роки тому вивів на вулиці мільйони французів проти легалізації так званих одностатевих шлюбів. Вона нагадала, що у Франції навчальна програма дуже політизована і ідеологізована, особливо щодо гендерної теорії. Існує навіть спеціальний веб-сайт, на який батьки надсилають повідомлення про випадки ідеологічної обробки в підручниках і книгах, рекомендованих міністерством. Масштаби цього явища величезні. Це вже впливає на дітей, виховуючи їх у великій плутанині - зазначила де ла Роше. Заяву Папи вона сприйняла як знак вдячності та заохочення, щоб продовжувати боротьбу за сім’ю.

Категоричні слова Франциска щодо гендерної ідеології зустрілися з твердою відповіддю з боку французького міністра освіти. Вона зізналася, що не очікувала такої реакції Папи і назвала його жертвою кампанії по дезінформації. «Я сердита», - сказала Нажад Вало-Белкасем.

Заява Понтифіка прокоментував також представник французького єпископату. «Певні полеміки є порожніми і безпідставними. Щоб переконатися в цьому, потрібно просто прочитати, що сказав Папа», - заявив о. Олів'є Рибадо Дюма.