Заклик Папи Франциска до мирного врегулювання кризи в Чилі
  • Срд, 23/10/2019 - 16:10
Наприкінці загальної аудієнції Папа Франциск закликав сприяти мирному вирішенню кризи в Чилі.

“ Я із занепокоєнням спостерігаю за тим, що відбувається в Чилі. Сподіваюся, що поклавши край жорстоким маніфестаціям, задля добра всього народу шляхом діалогу докладатимуться зусилля для того, аби знайти вирішення кризи й відповісти на проблеми, які її породили. ”

– цими словами, промовленими наприкінці загальної аудієнції в середу, 23 жовтня 2019 р., Святіший Отець, висловив стурбованість стосовно ситуації в Чилі, де від 18 жовтня відбуваються протиурядові протести.

Внаслідок сутичок маніфестантів з поліцією, 15 осіб втратили життя, більшість з них в чилійській столиці Сантьяґо. Майже три тисячі осіб були заарештовані під час протестів, якими громадяни Чилі виражають своє незадоволення високими цінами, низькими пенсіями та зарплатами.

Напередодні чилійський Президент Себастіян Пінера в своєму зверненні до громадян попросив вибачення за те, що на початку не усвідомив драматичності ситуації й запропонував низку кроків, що мали б вирішити проблеми, що призвели до кризи. Серед запропонованих рішень – підвищення пенсій і мінімальної зарплати та зниження цін на ліки.