«Закликаю всіх перетворити щоденну роботу на молитву», – Глава УГКЦ у черговому випуску відеопроєкту
  • Втр, 30/06/2020 - 13:57

Наша праця повинна стати молитвою. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ у сьомому випуску проєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе», який виходить щосуботи о 21:00 на каналах «Живого телебачення» у Facebook та YouTube. У попередніх випусках Блаженніший пояснював, про що потрібно молитися, відтепер архиєрей розважатиме над способом молитви – як потрібно спілкуватися з Богом?

Блаженніший Святослав, вслід за апостолом Павлом, закликав християн молитися безперестанку. «Молитва – це не лише якийсь окремий акт чи момент нашого щоденного життя. Йдеться про те, що молитва має бути всім тим, чим ми живемо, про що думаємо і про що піклуємося. Східнохристиянська духовність говорить про молитву як про стан людського серця і душі», – зазначив Предстоятель.

 

Подібно до того, як людина молиться словами і думками, вона може і повинна молитися також власними вчинками. Блаженніший наголосив на тому, що наша праця не лише може, але й повинна бути молитвою. Глава УГКЦ пояснив, що праця стає молитвою передусім тоді, коли ми, працюючи, звертаємося до Господа Бога: «Наша праця може бути молитвою тільки тоді, коли ми її жертвуємо в ім’я когось чи в ім’я чогось, тому що праця – це наше зусилля».

Коли християнин молиться перед початком праці, він вкладає в неї вічний, надприродний зміст. У такому випадку людина, за словами Патріарха, зможе принести користь іншим людям своєю працею. «Подібне слід робити також і в кінці кожної роботи – завершити її молитвою», – зазначив Блаженніший.

Окрім користі для ближніх, праця може і повинна стати також моментом внутрішньої переміни самої особи, яка її здійснює.

«Тому я закликаю всіх вас, щоб ви скеровували молитовний стан свого серця і своєї душі у щоденну роботу і перетворювали її на молитву. Тоді зможемо побачити, що все довкола вас стане інакшим, тому що, працюючи з молитвою і перетворюючи працю на молитву, ми даємо простір і можливість діяти Богові, який у Святому Дусі присутній у нашій людській активності та діяльності». – сказав на завершення Отець і Глава УГКЦ.

Пригадуємо, 16 травня 2020 року в УГКЦ стартував новий відеопроєкт «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе». У ньому Глава УГКЦ у доступний спосіб пояснює важливі християнські істини. Перші випуски проєкту були присвячені змісту молитви, тепер же Глава УГКЦ розважає над її способом. Переглядати нові випуски проєкту можна щосуботи о 21:00 на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.